so(k)k minden

 2011.10.05. 05:23

 Akkor kezdenem a szigettel :) Szeptember 16-18ig a szigeten voltunk Lauraval, a nemet cserediakkal (Anna-nal, az onkentesnel lakott ideiglenesen egy honapot). Csutortokon kitalatuk hogy elmegyunk (mert amugy valami bucsu vagy vasar volt), elmentunk bevasarolni, h ne a szigeten kelljen kajat venni, mert eleg draga, es masnap el is indultunk Isla Colon fele csak mi ketten! Eloszor szallast kerestunk es egy Mondo Taitu nevu helyen szalltunk meg, de igazabol csak random kivalasztottuk. Nem is tudtuk h tobb cserediak is ott szallt meg, csak amikor osszefutottunk veluk, de pont aznap el is hagytak a szallast. Eloszor amugy nem akartunk ott megszallni, mert kivulrol eleg lepukkadtak tunt, de nagyon nagy filingje van az egesz helynek. 20 dollart fizettunk ket ejszakaert es a reggliert. A reggelit magunknak kellett megcsinalni: palancsintat! Igaz, az amerikai palacsintat, de nagyon filinges volt, kulonbozo figurakat keszitettunk beloluk :D 4en kerultunk egy szobaba, egy ausztral csaj es egy mexikoi fiuval. 

Meg aznap (penteken) Lauraval atmentun egy masik szigetre (motorcsonakkal kb 5 perces ut volt). Kicsit felelmetes volt ez a csonak mert 2 fiu vitt csak minket es fogalmunk sem volt, h hova visznek, de vegul oda vittek, ahova akartuk. Delutan 4 30kor pedig visszajottek ertunk. Addig pedig csak ultunk a vizben, beszelgettunk es sorikeztunk :) Ja meg tok jo kepeket csinaltunk, majd fel fogok tolteni oket. MEg parat mar elkuldtem emailben. 

Este Jungle Party volt a hotelben es volt Happy hour, amikor minden felaron volt, ott egy csomo turistaval talalkoztunk, akik ott szalltak meg a hotelben. Volt holland, nemet, angol, ausztral, mexikoi, costa ricai, amerikai... minden csak panamai nem! Sokat beszelgettunk veluk, mindegyik nagyon jo fej es nagyon kedves volt. Akarhanyszor osszefutottunk veluk, mindig megkerdeztek h mi a helyzet. Meg vagy 20x el kellett meselnem h magyar vagyok, itt pedig cserediak vagyok egy evig es az egyetemen tanulok. A vegen mar nem tudtam kinek meseltem es kinek nem. Aztan atmentunk egy diszkoba, ott tancoltgattunk meg ott is beszlgettunk emberkekkel, nagyon jo volt. Hazafele pedig izraeliekkel talalkoztunk. Amikor visszartunk, talakoztunk a mexikoi fiuval, lent uldogelt egy gitarral a kezeben. Laura utana eltunt, kiderult h elment biciklizni egy par emberkevel. En addig a mexikoival (Alejandro) beszelgettem. 

Masnap reggel megcsinaltuk a palacsintat harman (Laura,Alejandro es en) aztan buszoztunk egy olyan 45 percet Isla Dragon (asszem?!) fele. Nagyon gyonyoru hely volt, mint a filmekben, elkepzelhetetlen igy. Latni kell!! Kek viz, feher homok, palmafak.... De szerencsere vannak kepeim :) Ott maszkaltunk egy darabig, felterkepeztuk a helyet. Alejandro epitett egy hazat fpalma levelekbol, en pedig az iszapbol varat epitettem, mint regen gyerekkorunkban (a kepeken ugy is nezek ki,mint egy oteves kisgyerek, nagyon aranyos :D ) aztan kicsit furodtunk, de nem sokat, mert feltunk lerakni a labunkat, ugyhogy inkabb csak ultunk a part szelen es csinaltunk egy csomo kepet. Gyonyorkodtunk a tajban egesz vegig. Lattunk tengeri csillagot is. Aztan 6 ora fele visszabuszoztunk a szallasra. 

Este szepen osszekeszultunk, h majd megunk vmerre, de vegul csak a teraszra mentunk es egesz ejszaka beszelgettunk harman. Neha odajott vki es akkor o is csatlakozott. Mindenki meg volt lepodve h nem mentunk sehova, de faradtak voltunk kimozdulni. Igazabol tenyleg nem mozdultunk meg semmit, meg a szobaba sem mentunk vissza egyszer sem, csak egyszer kaveert. Egyszer odajott egy izraeli fiu es olyan huleseget beszelt, h az vmi hihetetlen. Pedig tok jol nezett ki, de a szajat csak is ertelmetlenseg hagyta el. En nagyon sokat rohogtem. Pl megkerdezte h hol van Mexiko, de aztan rajott, h mar volt ott, nem nagyon ertettuk a logikat. En hajnali 5kor mentem aludni, Laura es Alejandro reggel 8kor. Masnap 10korul keltunk, mert 11ig el kellett hagyni a szallast, de reggel azert meg csinaltunk palacsitnat. 

 

A kovetkezo heten a mamam nem volt otthon hetfotol kovetkezo het keddig, addig Laura tobbszor atjott aludni. Nagyon jo volt, tvztunk, sorikeztunk, beszelgettunk. Egyik nap elmentunk turiba es este csinaltunk kepeket a ruhakkal,amiket aznap vettunk. MAgunknak foztunk, vagy platanost (a "sos banan"--nagyon fog hianyozni otthon :() vagy tesztat csinaltunk. Nagyon jokra sikeredtek. Rengeteg fagyit fogyazstottunk ezalatt a par nap alatt. Annyira finomak itt a jegkremek, h vmi hihetetlen. Otthon soha nem ettem ilyen jo fagyikat! Egyszer Lusia (a masik nemet csaj, aki itt lakik Changuinolaban) is atjott tvzni. Szombaton Anna csaladjaval es Lauraval elmentunk meglatogatni Anna rokonait. Kb 40 percet utaztunk olyan iskolabusszal, mint amik az amerikai filmekben vannak (mert itt nem suliba hasznaljak). Ott kajaltunk, ucsorogtunk aztan atmentunk Costa Ricaba. Kb 5-10 percet utaztunk a rokonoktol, aztan lerakott minket es at kellett setalni egy hidon, ami eleg felelmetesen nezett ki. Aztan bementunk egy kis uzletbe, vettunk inni meg enni es jottunk is vissza. Ennyi minden tortent velem Costa Ricaban :D Utana elmentunk ugy Annaekkal egy kinai etterembe es ott kajaltunk. Rendesek voltak, ok fizettek. Mi platanost ettunk Lauraval a valtozatossag kedveert :) 

A kovetkezo heten itt Changuinolaban is bucsut tartottak. Csutortokon mi is elmentunk Lauraval es Annaval. Volt vmi vidampark szeruseg is ott, egyre felultunk, kicsit gyomorforgato volt, de nagyon elveztuk. Oszze-vissza ordibaltunk :) Utana bementunk a diszkoba es tancoltunk. Kesobb odajott par fiu es odahivtak az asztalukhoz, tehat onnantol kezdve nem kellett fizetnunk semmit. 18-19 evesek voltak, de nagyon kisgyerekek voltak. Veluk tancolgattunk, Anna s a 28 evevel, de nagyon jo volt. Sok kepet csinaltunk. Tipikus partifotok. A tanc kozbe meg kerdezgettek, h van-e baratom es akarok-e jarni veluk. Mondtam h kosziiii nem... Meg olyan butak, az egyik egy hetre jott csak ide, mert masik varosban lakik es ilyet kerdez.. fel perc tanc utan. :D olyan kis viccesek. Olyan 3korul ertunk haza, Annanal aludtam. Rajottem, h nagyon rendes lany ez az Anna es nagyon jokat lehet vele mulatni. 

Szombaton megint elmentunk, oazabol Lauranak sem meg nekem sem volt kedvunk, de ez volt az utolso kozos estenk (mert utana elment :(). Eloszor csak maszkaltunk ott a bucsuban, rengeteg ember volt, alig lehetett megmozdulni. Talalkoztam par osztalytarsammal is. Bementunk egy ilyen katonai satorban, ahol videokat mutattak ilyen bevetesekrol v hogy hivjak. Nagyon izgatottak lettek, h 2 kulfoldi erdeklodik ezek irant es mindent magyaraztak. Az egyikkel Laura csinalt rolunk kozos kepet es a katona beallitotta hatterkepenek a telefonon :D aztan megadta az email cimet es mondta, h irjak neki. Erdekes volt. Kaptunk brosurakat meg matricakat is toluk. Aztan atmentunk egy masik diszkoba, ott tancikaltunk, de en mar majdnem elaludtam allva, vegul olyan 4 korul hazamentunk es megint Annanal aludtam.

 

Vasarnap este 6kor indultunk Panamacitybe (Laura, Luisa es en) a vizum miatt. Mielott elindultunk ettunk fagyit es meg az utra is vettunk a biztonsag kedveert. Luisaval sokat rohogtem, a faradsagtol olyan hulyesegeket beszeltunk, h az hihetetlen. Szerintem az egesz busz unta mar! Aztan o elaludt es Lauraval beszelgettem sokat. En nem nagyon tudtam aludni, mert mindig felebredtem, h mennyirehideg van. Igazabol nem jottem ra,h mi ertelme van ennek, h annyira lehutik a buszt, h 2 pulcsiban es cicanaciban osszafagy az ember, de ok biztos tudjak. Reggel 4 kor erkeztunk meg az Albrook Mall-ba (Panama legnagyobb bevasarlokozpotja). Elvileg valakinek az AFStol 9re kellett volna odaernie, de persze panamai ido szerint jottek, tehat 10kor ert oda egy csaj. Addig egy padon aludtunk. Andival is talakoztam, furcsa volt megint magyarul beszelni. 

Elmentunk elintezni a vizumot, csinaltak rolunk kepet, nagyon szepre sikerultek, hozza sem kell tennem. Aztan egesz nap az Albrookban maszkaltunk, kajaltunk es nezelodtunk, de legtobbet csak uldogeltunk, mert mindenki holt faradt volt az utazastol. Laura 4kor elment Santiagoba es mostantol ott fog lakni :( nagyon fog hianyozni. Este 8:30kor indult a buszunk hazafele es reggel 7kor erkeztunk meg. Ugy szoltak rank, mikor mar az egesz busz kiurult, h le kene szallni, mert megerkeztunk. Fogalmunk sem volt rola,h hol vagyunk :D aztan (ez ma tortnet) az egesz napot ataludtam es 6ra bejottem suliba. Mara ennyit, csok :)

A bejegyzés trackback címe:

https://jendyke.blog.hu/api/trackback/id/tr743279279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása